5x Chiang Mai met kinderen

Chiang Mai is een super leuke stad met kinderen, zowel voor peuters als tieners en alle kids er tussen in, is hier meer dan genoeg te beleven!

01 Chiang Mai met kinderen – Queen Sirikit Botanic Garden

Wij waren hier zo van onder de indruk, dat we twee keer zijn gegaan. De Botanische Tuin is groot, makkelijk begaanbaar en erg goed onderhouden. Je krijgt een map bij de ingang en rijd dat in een loop het park rond. Je stopt en stapt uit bij de activiteiten die je interessant lijken. Wij zijn gestopt bij:
Canopy Walk – prachtige 600m lange brug door de bergtoppen
Kassen – Elke kas heeft een ander thema, zoals: Vleesetende planten, waterval, waterlelies en een kas vol cactussen.
Restaurant – Simpel Thais restaurant, en een koffietentje met goede (italiaanse stijl) koffie en ijsjes.
Museum – Airco!. Museum heeft interactieve delen en wij vonden het erg leuk dat je er 3D foto’s kon maken.
En dan zijn er nog meer dingen, zoals bloemvelden, bananenbos, een wandelroute en nog veel meer. Je kunt hier makkelijk een dagje van maken.

Perfecte balans tussen kind/volwassen activiteit.
Jong en oud hebben allemaal even veel genoten van de dag.

Deze botanische tuinen liggen 30km buiten het centrum van Chiang Mai, met de auto/Grab/songthaew ben je 50 minuten onderweg (verkeer meegerekend). Wij zijn de eerste keer met gehuurde scooters gegaan en waren een dik uur onderweg, maar dit was het meer dan waard. Eigen vervoer is handig, omdat je in de botanische tuin met je scooter of auto de loop af kunt rijden. Maar er is ook een shuttlebus in het park zelf (30 baht) die brengt je ook waar je moet zijn.

PS1. Queen Sirikit Botanic Garden in Chiang Mai is 100% rolstoel / buggy toegangkelijk!

PS2. Queen Sirikit Botanic Garden ligt in een groen gebied waar heel veel bekende Chiang Mai activiteiten te doen zijn. Zoals: Siam Insect Zoo, Elephant POOPAPERPARK, X center Chiang Mai (voor oudere kinderen). Dus je zou er voor kunnen kiezen om 2 of 3 dagen in dat gebied te zitten. En zo meerdere activiteiten te doen. Er zijn meer dan genoeg slaapmogelijkheden.

Leeftijd – alle leeftijden
Kosten – 13 tm 18 jaar = 50 baht / 19 tm 59 jaar = 100 baht (kinderen en senioren = gratis)
Auto = 100 baht (inclusief chauffeur) / scooter = 30 baht
Website – Queen Sikirit Botanic Garden
Google Maps – Queen Sirikit Botanic Garden, Chiang Mai02 Nong Buak Hard Public Park

Een gratis park binnen de muren van het oude centrum van Chiang Mai, het park is goed onderhouden, er is een super leuke speeltuin en genoeg schaduw. Wat het ook zo leuk maakt is dat je een kijkje krijgt in het leven van de mensen die in Chiang Mai leven. Je ziet ze hier sporten, daten en met hun kinderen spelen. Wij hebben hier een heerlijke na-middag gehad!

Ps. op 4 minuten lopen van het park zit Cat’s Station Cafe, beetje gek restaurantje, maar heeeerlijk eten <3

Leeftijd – Alle leeftijden
Kosten – Gratis
Google Maps – Nong Buak Hard Public Park

Chiang Mai met kinderen, Nong Buak Hard Public Park03 Nic’s Restaurant & Playground

Restaurant & speeltuin vind ik persoonlijk een perfecte combinatie. De kinderen hebben, zoals elke ochtend, op de hotelkamer al pap op. Dus we kunnen rustig opweg naar Nic’s restaurant & Playground waar wij rustig kunnen brunchen en uitkijken op de kinderen die rustig spelen in de schaduwrijke speeltuin. Het eten is hier duurder maar wel erg goed! En verwacht hier veel andere (expat)-kinderen waar ze mee kunnen spelen.

Nic’s restaurant & playground ligt ongeveer een kwartier rijden van het oude centrum vandaan.

Leeftijd – 1 tm 8 jaar
Kosten – Gratis
Google Maps – Nics Restaurant & Playground04 Museum of World Insects and Natural wonders

Ik en mijn zoontje (4 jaar) vonden dit kleine museum geweldig. Het feit dat ze hier behalve insecten ook echte dinosaurus botten, tanden en zelfs dino eieren hadden (van 190 miljoen! jaar oud) maakte het helemaal af.

Daarnaast zijn er vlinders, kevers en torren in alle kleuren van de regenboog, en sommige zijn zelfs groter dan je hand! Deze, vaak prachtige, insecten van zo dichtbij te kunnen bestuderen vond ik erg bijzonder. In het museum zijn geen levende insecten te zien

Dit privé museum (2 verdiepingen in een woonwijk) is het levenswerk van een Thais stel. Insecten is hun passie sinds zij als jongelui gingen werken voor een Amerikaans bedrijf dat in Thailand onderzoek deed naar malaria. Tijdens hun werk zijn ze zelf begonnen met verzamelen en onderzoeken. Voor hun werk zijn ze ook door een Amerikaanse universiteit geëerd. Hun dochter runt het museum nu.

Leeftijd – vanaf 4 jaar
Kosten – 3 tm 11 jaar = 100 bath / 12+ jaar = 200 bath
Openingstijden – maandag tm zaterdag 10:00 tm 16:00 uur / Zondag 10:00 tm 15:00 uur.
Google Maps – Museum of World Insects and Natural wonders05 Mueang Chiang Mai Stadium Open Air

Op deze plek liggen 3 speeltuinen bij elkaar, met leuke originele speel toestellen. Het is niet heel goed onderhouden, dus je moet bij sommige dingen wel wat meer opletten.

Maar de kinderen hebben hier echt lang gespeeld en het ligt vlakbij het oude centrum. Ook leuk, het zit naast een atletiekbaan waar je veel Thaise schoolkinderen ziet sporten.

Leeftijd – 1 tm 8 jaar
Kosten – Gratis
Google Maps – Mueang Chiang Mai Stadium Open Air

chiang mai met kinderen Mueang Chiang Mai Stadium Open Air>>>>> Ga je op reis? Vergeet dan niet onze Top 10 travel hacks te lezenBONUS: Malls

Malls zijn geweldig voor als het erg heet is of juist voor als het regent. In elke grote Aziatische stad kan je er velen vinden. Ook in Chiang Mai zijn er meerdere, zelfs dichtbij het oude stadscentrum. Wij zijn inmiddels fan. Want een mall betekend altijd = leuke binnenspeelruimte voor kinderen. Vaak is het een softplay met real life play, dus dat kinderen zelf beroepen kunnen uitoefenen.

LONG TERM TRAVEL TIP: Vaak combineren wij mall-speeltuinen met kleren kopen bij een H&M en/of Zara. Dus eerst is Nick met de kinderen bij het speelgedeelte terwijl ik shop, en dan ga ik bij de kinderen zitten en kan Nick nieuwe kleren halen

Let op: Vaak zijn sokken verplicht. Dus zorg dat je altijd sokjes mee hebt, zowel voor de kinderen als jouzelf.

Bijvoorbeeld: MAYA lifestyle shopping centre
Zit in een leuke wijk, heeft een leuk speel gedeelte, een H&M en een mooie bioscoop met ook Engelstalige films.


Veel plezier in Chiang Mai!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *