7 Tips voor de wereldberoemde treinreis van Kandy naar Ella

digitale nomdade mama

7 Tips voor de wereldberoemde treinreis van Kandy naar Ella

Een van de bekenste treinreizen ter wereld vind je in Sri Lanka. De treinreis: Kandy –> Nuwara Eliya –> Ella. Door Instagram is de treinreis van Kandy naar Ella ontzettend druk geworden. En het is geen uitzondering dat je door de drukte 7 uur lang moet staan. Ik ken meerdere verhalen van mensen die zijn uitgestapt omdat het gewoon niet leuk meer was. En zelfs een gezin ontmoet dat zich in de WC had opgesloten omdat de kinderen de drukte niet meer aankonden.

Gelukkig is dit (vrij gemakkelijk) te voorkomen! Zo heb ik de treinreis in een zo goed als lege wagon gemaakt. En ik had mijn kaartje pas de avond ervoor gekocht. Hoe? Hier de 7 tips:

 1. Als het kan, probeer dan (in alle macht) om de treinreis niet van Kandy naar Ella te maken (want die route is altijd mega druk), maar andersom, van Ella naar Kandy. (lees tip 6 als je de treinreis toch van Kandy naar Ella wil nemen)
 2. Het mooiste stuk is van Ella naar Nuwara Eliya (wat halverwege de weg naar Kandy is)
 3. Wat je zou kunnen doen is ‘er een dagje van maken’ vanuit Ella.
 4. Ga in Ella naar het treinstation en koop een kaartje voor de volgende ochtend. Of de dag dat je wil. (Ja, als je hem ‘andersom’ maakt, kan je nog gewoon kaartjes kopen bij het loket!)
 5. koop geen 1st class ticket (ook al is die zo goedkoop). Bij first class kan je namelijk de ramen niet openen! (Want airco). 2e klas is perfect, dan heb je je vaste zitplek en een raam dat open kan. Wij zaten met maar 6 mensen in de HELE coupe. (En dit is in een tijd dat de route Kandy Ella elke dag overladen vol was). Na een middag Nuwara Eliya kan je met de bus terug naar Ella (ook een prachtige route en ramen kunnen weer open. Je zou ook een nacht in Nuwara Eliya kunnen blijven en de volgende dag de trein terug pakken natuurlijk!)
 6. TOP TIP: Moet je de reis toch van Kany naar Ella maken? Stap dan de halte voor Kandy al op de trein! Je zal nu waarschijnlijk nog moeten staan, vol met Sri Lankanen die naar het werk in Kandy gaan. Maar zodra de trein op Kandy station komt zullen veel mensen uitstappen en kan jij gaan zitten voordat alle toeristen instappen voor de bekende Kandy naar Ella treinroute!
 7. Kandy –> Nuwara Eliya –> Ella: Zit LINKS
  Ella –> Nuwara Eliya –> Kandy: Zit RECHTS

>>>> Ga je op reis? Vergeet dan niet onze Top 10 travel hacks te lezen

Ik hoop dat mijn tips je zullen helpen. Deel ze met iemand die binnenkort naar Sri Lanka gaat. Zodat zij zich niet op de WC op hoeven te sluiten.

2 Comments

 1. We zijn net aangekomen in Ella: heerlijke plek! Mede dankzij jouw tips gaan wij voor de route Ella-Nuwara Eliya-Kandy! Maar eerst nog even Ella ontdekken!!

  1. Oh ik hou van Ella! Vanuit centrum naar Nina arch bridge lopen was goed te doen met de kleintjes vonden wij! En in Nuwara Eliya zit een hele leuke speelplek voor kinderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *