Ankor Wat met kinderen

Ankor Wat is de naam van het 162,6 hectare tellende tempelcomplex. Maar Ankor wat is ook de naam van één specifieke tempel, namelijk van de best onderhouden tempel. Ankor Wat is ook de tempel die sinds 1863 op de vlag van Cambodja staat. De tempels van Ankor Wat zijn prachtig! Ze hebben ontzettend veel details. Maar is het wel leuk om Ankor Wat met kinderen te bezoeken?

In deze blog:
01 – Weetjes over Ankor Wat
02 – Praktische informatie
03 – Welke tempels bezoeken met kinderen?
04 – Tips & Tricks Ankor Wat met kinderenWeetjes over Ankor Wat

  • Tijdens de bouw van Ankor Wat, met de grote zware stenen, hielpen olifanten.
  • Ankor Wat begonnen als Hindoe tempels, dit evolueerde later in Boeddhistische tempels.
  • Tussen 1990-2016 werd het Ankor Wat tempel complex gehuurd door de private groep SOKIMEX, die het commercieel uitbuitte.
  • Sinds 2000 wordt 28% van de ticket winst in de tempels gestoken (restauratie en onderhoud). Maar de meeste onderhoud en restauratie wordt echter door gesponsorde buitenlandse regeringen betaald en uitgevoerd en niet door de Cambodjaanse regering zelf.
  • Aantal toeristen: 1997 = 7.650 | 2004 = 561.000 | 2012 = 2.000.000
  • In 2019 was de omzet uit ticketverkoop 99 miljoen dollar. 15% minder dan in 2018, ondanks dat de tickets duurder zijn geworden. BronPraktische informatie

Kosten Ankor Wat tickets:
1 dag ticket = $37
3 dagen ticket = $62 (10 dagen geldig)
7 dagen ticket = $72 (1 maand geldig)
Kinderen jonger dan 12 jaar zijn gratis. Neem wel hun paspoort mee als bewijs!
*Ik zou 3 dagen doen, dan ligt er minder druk op die éne dag en kan je het allemaal wat rustiger aanpakken.

Waar tickets kopen:
Tickets kan je maar op één plek kopen. En aangezien je hiervoor altijd zelf aanwezig moet zijn, kunnen entreekaartjes nooit via een hotel of reisbureau worden geregeld.
Je kan met creditcard, euro’s, dollars, riel en baht betalen.
Er word een foto van je gemaakt en deze wordt samen met je naam op het ticket geprint.

Openingstijden & locatie ticketcentrum:
Openingstijden: 7 dagen per week 05:00 – 16:30
Locatie: Ticketcentrum Ankor Wat


>>>>> Lees ook deze hack: Gratis geld opnemen in het buitenland <<<<<

Tuktuk voor een dag:
Ligt aan je onderhandel kwaliteiten maar kost ongeveer $20 per dag. Vaak kunnen ze je ook wat vertellen over de tempels, weten ze de goede foto-maak-plekken, en de drivers maken graag foto’s van jou en je gezin.Openingstijden Ankor Wat:
Alle Ankor Wat tempels zijn te bezoeken van 07:30 – 17:30
Uitgezonderd zijn:
Angkor Wat – 05:00-17:30 (zonsopgang)
Srah Srang – 05:00-17:30 (zonsopgang)
Pre Rup – 05:00-19:00 (zonsopgang en zonsondergang)
Phnom Bakheng – 05:00-19:00 (zonsopgang en zonsondergang)

Kleding:
Zowel mannen als vrouwen wordt sterk geadviseerd om zich ‘respectvol’ te kleden. Dus geen blote benen onder de knieën en shirts die de schouders bedekken.
Welke Ankor Wat tempels bezoeken met kinderen?

Als je 1 dag gaat zal je waarschijnlijk de volgende 3 tempels bezoeken: Ankor Wat, Ankor Thom (Bayon) en Ta Prohm (Tomb Raider, Lara Croft filmset).

* Ta Prohn (Tomb Raider) – is superleuk met kinderen! De tempel zelf is mooi, klein, en leuk voor kinderen om op ontdekking te gaan. Maar ook de omliggende ruimte is een fijne plek met schaduw. Dit was onze lievelings tempel.

Ta Prohn (Lara Croft Tomb Raider film locatie)


* Bayon (Ankor Thom) – Is een mooie tempel maar vooral voor volwassenen, dit vonden wij met de smalle stijle trappen en fel in de zon, de drukte op smalle paden, geen fijne plek met kinderen. – i.p.v. daarvan zou ik Preah Khan bezoeken. Die zit daar vlakbij, dus route hoeft niet aangepast te worden.

* Ankor Wat,.. tja.. hier ‘moet’ je wel heen natuurlijk. Let op: Je moet een heel stuk lopen voordat je bij de tempel komt, en dat hele stuk is in de felle zon. bij de tempel zelf zijn fijne plekjes in schaduw en in ‘koelte’ van de stenen waar je je kan terugtrekken en even bij kan komen.

Ankor Wat


>>>>> Ga je op reis? Vergeet dan niet onze Top 10 travel hacks te lezen <<<<<

* Preah Khan – is een mooie tempel die ook bomen heeft die over de tempel ruïnes heen groeien. Hier kan je niet alleen prachtige foto’s maken, hij is minder bekend en populair dan bovengenoemde tempels waardoor hij minder druk is! En alles is op 1 verdieping (In tegenstelling tot Ankor Wat en Bayon) waardoor kinderen makkelijk rond kunnen rennen en spelen.

* Phnom Krom – Dit is de enige tempel die gratis te bezoeken is (na 17:00u) dus als je in Siem Reap bent dan kan je hier van tevoren of na je dag(en) Ankor wat heen. Hier hebben wij een aantal van de mooiste foto’s van onze hele reis gemaakt.

Phnom KromTips & Tricks Ankor Wat met kinderen

Zonsopgang:
Bedenk wat je wil: Als je Ankor Wat graag bij zonsopgang wil zien, bedenk dan of dit het waard is om de kinderen daarvoor eerder wakker te maken. En ga je dan ’s ochtends naar Ankor Wat, ’s middags weer naar huis om te rusten om dan nog een keer later in de middag te gaan?

Dagindeling:
Wij hebben ervoor gekozen om niet met zonsopgang te gaan. Wij kozen om belegde broodjes te halen in het centrum bij Paris Bakery, daarna onze tickets halen, en vervolgens naar de tempels. Als rustmoment hebben wij onze tuktuk driver gevraagd een flinke omweg te nemen tussen de laatste 2 tempels. Daardoor konden we lekker rijden in de heerlijk zittende Khmer tuktuk. We konden lekker om ons heen kijken (supergaaf om omliggende dorpen te zien en dagelijks leven van ‘de gewone Cambodjaan’) met het windje van het rijden terwijl de kinderen met het hoofd op onze schoot sliepen en zo hun rust moment hadden.

Drinken:
Zorg voor genoeg water! Omdat je overal in Cambodja makkelijk je drinkwater bij kan vullen hadden wij er niet aan gedacht om ontzettend veel mee te nemen. Maar je kan nergens je water bijvullen. En omdat wij geen plastic kopen hebben wij die dag erg veel kokosnoten (zonder rietje) gekocht.

Vraag om een tuktuk driver met een koelbox (meeste hebben dit, maar niet allemaal) en stop daar je drinken en fruit in!


>>>>>>> Lees ook: 10 cadeautips voor kinderen die gaan reizen <<<<<<<

Water:
Wij gebruikte het water ook om hydrofiele doeken mee nat te maken en in onze nek te leggen ter afkoeling, zweet af te deppen. Bij Ankor Wat (hoofdtempel) heb je goede gratis toiletten waar ook drinkwater is en je dus even op kan frissen. Alle andere toiletten zijn zonder drinkwater.

Eten:
De restaurants binnen het Ankor Wat gebied zijn relatief duur, zonder airco en ook niet erg lekker. Wij waren blij dat we onze rijkelijk belegde broodjes bij hadden. En onze vaste fruit/noten/chips combo doet het ook vaak goed op zulke lange dagen. Die 3 dingen blijven dagen lekker en dan heb je altijd iets zoets, fris, crunchy, vet en zout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *