Bangkok met kinderen

Is een drukke stad als Bangkok met (kleine) kinderen wel een goede plek? Wij denken van wel. Het heeft heel veel te bieden voor grote én kleine kinderen. Maar.. je moet het wel weten te vinden! Zo Googelde wij: Bangkok met jonge kinderen en Bangkok met kinderen maar kwamen niet verder dan blogs met allemaal precies dezelfde tips. Zoals ‘neem een tuktuk met je kind‘ (wat je waarschijnlijk toch al doet) en ‘ga naar het aquarium’ (wat bijna 100 euro kost voor een gezin van 4!) of ‘zwem in het zwembad van je hotel’ .

Tijd voor échte en actuele ‘bangkok met jonge kinderen’ tips dus!

Gelukkig heeft Bangkok een aantal heerlijke plekken om met kinderen te ontdekken, er te spelen en tot rust te komen. Hieronder noem ik onze favorieten.

Hier komen ze; onze 6 top tips voor Bangkok met jonge kinderen01 – Kindermuseum: Science Center for Education

Wij waren hier zo van onder de indruk, dat we alle drie de keren dat we in Bangkok waren tijdens deze reis hier naartoe zijn gegaan. Het zijn 4 gebouwen op 1 terrein op korte loopafstand van elkaar. En het is super goedkoop.

Wij begonnen bij het Science Museum, dit zit naast de kaartverkoop. Hier staan leuke interactieve onderdelen waar wij al even zoet waren. Recht tegenover staat het Aquarium (Vonden wij niet zo een succes, erg kleine bassins met veel (grote) vissen). Wij eindigen ‘altijd’ bij het gebouw met 6(!) verdiepingen. Daar is dus super veel te zien. Wat leuk is is dat er ook een verdieping voor jonge kindjes is, Met airco, softplay, tekenen en verkleden, even de schoenen uit, en vanaf een bankje kijken hoe de kinderen spelen. En de Dino afdeling was natuurlijk favoriet bij mijn zoon!

Op loopafstand van dit museum zitten een aantal goede restaurants zoals:
Barefood, een vegan restaurant dat ook erg de moeite is als je normaal niet vegan eet En: Hummus botique, hier kan je ontzettend goede hummus en andere oosterse gerechten eten!

Leeftijd – 0 – 12 jaar
Kosten – jonge kinderen gratis – kinderen 20 THB (€0,60) – Volwassenen 30 THB (€0,90). En dit is dus voor álle gebouwen!
Metro halte – Ekkamai BTS
Google Maps – Sience Centre for Education

Bangkok met jonge kinderen02 – Blue Parrot – Bangkok met kleine kinderen

Dit is een nieuwe plek! Een restaurant met een goede speelplek vind ik persoonlijk dé perfecte combinatie. De kinderen kunnen spelen terwijl jij hem chilled vanaf een plek waar je perfect zicht hebt op je spelende kinderen.

Vind jij dit ook fijn en houd je van lekker eten? Dan is dit echt een fijne plek! Ondanks dat wij een zwembad hadden bij ons eigen hotel hebben wij hier tóch een hele dag heerlijk vertoeft.

De kinderen hebben met veel andere (voornamelijk expat) kinderen samen gespeeld en Nick en ik hadden een break van de hectiek en overprikkeling van de drukke stad.

Leeftijd – Alle leeftijden
Kosten – Gratis (je koopt natuurlijk wel eten en/of drinken)
Website – Blue Parrot
Metro halte – Chong Nosi
Google Maps – Blue parrot

Bangkok met kleine kinderen


>>>>> Ga je op reis? Vergeet dan niet onze Top 10 travel hacks te lezen


03 – Lumpini park – Bangkok met jonge kinderen

Lumpini park; De longen van Bangkok. Een groot park met nieuwe moderne speeltoestellen, maar ook met oude speeltoestellen, paden om te joggen, prachtige planten, de kans om grote monitor lizzards te zien, bootjes om te huren, work-out toestellen en nog veel meer!

Je kan hier dus van alles doen. Leuk voordeel; er zit een metro halte in het park zelf, hierdoor hoef je nooit ver te lopen.

TIP: Zoek je iets specifieks? Zoek binnen GoogleMaps op: “Lumpini park boats” “Lumpini park playground” etc.

Leeftijd – Alle leeftijden
Kosten – Gratis
Metro halte – Silom MRT station
Google Maps – Lumpini Park

Bangkok met jonge kinderen
Foto’s GoogleMaps04 – Bangkok Children discovery museum

Dit museum plek is speciaal voor kinderen, wij keken hier dan ook meer naar uit dan het op nummer 1 benmoemde “Sience Centre for Education” Maar,.. wat ons op viel is dat de mensen hier wel wat streng waren. Er keek bij wijze van heel de tijd iemand naar je, en er werd op een fluitje gefloten als je iets deed wat niet mocht. Maar laat je dit niet weerhouden. Het is waarschijnlijk meer mijn persoonlijke probleem met autoriteit dan iets anders.. De kinderen vonden het namelijk geweldig!

Er is een waterplay die op vaste tijden van de dag aan gaat en waar kinderen echt ontzettend leuk in kunnen spelen en afkoelen (de tijden staan duidelijk op een bord aangegeven als je binnen komt). Neem dus zwemkleding voor je kinderen mee. Ook kunnen je kinderen er beroepen als dierenarts, nieuwslezer of astronaut uitoefenen. En is er een bibliotheekje met kinderboeken en fijne zit plekken, hier hebben wij een hele tijd gechilled. De dino-opgraaf-plek heeft helaas alle botten al boven de grond liggen, dus er viel weinig op te graven of te ontdekken, wat mijn zoontje erg jammer vond.

PS: Recht tegenover dit museum, op nog geen 2 minuten lopen, zit een mall met dit goede restaurant en een 7eleven (beide op de begane grond).

Leeftijd – 0 – 12 jaar
Kosten – Gratis
Metro halte – Chatuchak Park MRT Station
Google Maps – Bangkok Children’s Discovery Museum

Bangkok met jonge kinderen05 – Film & bowlen – Bankok met kinderen

Elke keer als ik in Bangkok ben ga ik er naar de bioscoop. Is inmiddels een soort traditie geworden!

MBK mall is een bekende mall. Je kan er goed souvenirs shoppen er zijn meer dan genoeg eet plekken en ze hebben dus een bioscoop & bowlingbaan. Films zijn natuurlijk wel in het Thais óf in het Engels. Maar mijn zoon vond Frozen in het Engels ook super leuk.

Het bowlen en de bioscoop zitten op een van de bovenste verdiepingen, in elke lift staat dit duidelijk aangegeven welke floor.

PS. Wist je dat je in Thailand in de bioscoop voordat de film begint altijd 5 minuten moet staan terwijl ze een filmpje van de koning laten zien?

Leeftijd – vanaf 4 jaar
Kosten – film ongeveer 4 euro, bowlen rond de 8
WebsiteFilmtijden & prijzen
Google Maps – MBK centre

Bangkok met kleine kinderen
Foto’s GoogleMaps06 – IMAGINA

This is like nothing els. Dit is wel een hele bijzondere kinderspeelplek! Helaas kwamen wij hier pas helemaal op het einde van onze reis achter. Wij hadden het druk tijdens deze laatste 3 dagen en konden dus helaas niet gaan :(.

De volgende keer gaan wij zeker! Laat je mij weten hoe het was?

Leeftijd – 1 tm 12 jaar
Kosten – Entree is tussen de €3 en €14 euro. Klik hier voor actuele prijzen
Website – IMAGINA
Metro halte – Phrom Phong
Google Maps – IMAGINA

Bangkok met kleine kinderen
Foto’s van GoogleMaps & IMAGINA website>>>>> Naast Bangkok met kinderen heb ik ook een blog geschreven over: Ciang Mai met kinderen


In welke wijk verblijven in Bangkok?

Bangkok is groot. Heel groot. En er is ontzettend veel verkeer. Wij hadden er één van onze drie keren voor gekozen om niet bij Khao San road te gaan zitten, maar in een buitenwijk dichtbij een MRT. Handig dachten wij. dan kunnen we overal naartoe. Dat viel enorm tegen! Want 1: er was niks in de buurt qua leuke eet/drink/speel-plekken, en 2: de metro zat met de spits zo vol dat zelfs alleen het kaartje kopen ons 30 minuten koste, en dan stond je beneden weer in de rij om de metro in te mogen, soms moesten wij 5 metro’s wachten. Dat doen we nooit weer.

Er zijn wat ons betreft 2 wijken in Bangkok waar je als gezin/toerist fijn zit:
1 – de Kao San road / Rumbrutti area. Laat je niet afschrikken door “het is zo toeristisch” ja dat is het. Maar natuurlijk ook om een reden, vlakbij de bekende attracties en doordat de toeristen ‘allemaal’ hier zitten heb je de beste massage en souvenirs aanbiedingen in dit gebied. En eten is ook ongelooflijk makkelijk!
Voordeel: Er valt hier veel lopend te ontdekken en beleven, lopen over Rambuttri en Khao san road zijn atracties op zich. Grab taxis/scooters zijn altijd in de buurt. Met een babyphone kan jij ’s avonds beneden wat eten of drinken omdat bij de voet van elk hotel wel een restaurant zit. En je hebt er veel goedkope massages en souvenirs.

2 – EKKAMAI Dit is een leuke centrale wijk waar veel expats wonen. Vlakbij de metro, en vlakbij het museum dat hierboven op nummer 1 genoemd wordt. Er zitten hier geweldige eet plekken (ook met ontzettend veel vega en vegan opties!). Hostels en hostels zijn hier wel iets duurder dan bij Kao San Road.
Voordeel: Minder toeristisch, iets minder hectisch, veel te doen in de buurt qua eten, drinken en musea, vlakbij metro, een keer eens wat ander zien dan Kao San Road

Veel plezier in Bangkok!

4 Comments

  1. Sri Lanka zit erop! We hebben heel wat gehad aan jouw praktische tips qua bagage… en een aantal leuke plekken! Tijd om te Thailand tips hier door te nemen We gaan met veel plezier Imagina verkennen als we in Bangkok zijn op het einde van onze rondreis! Bedankt voor al de bruikbare tips! We gaan sowieso tijd tekort komen…

    1. Oh wat leuk Laat me weten hoe Imagina was, lijkt me speciale plek! En Blue Parrot was ook echt een fijne ontsnapping aan de stadse hectiek. En, ook wel grappig, er waren (die dag althans) ontzettend veel Belgen haha fijne Thailand tijd (ik zal snel koh Phanang en koh Lanta gaan schrijven dan!)

      1. Oh ja, zou superfijn zijn! Ik maak dankbaar gebruik van jullie reiservaring! Koh Lanta en Koh Phangan staan op de eilandenlijst 🙂 Waarschijnlijk ook Koh Tao… Sowieso Kao Sok NP… Misschien Koh Lipe, of Koh Yao Yai/Noi! We weten het eigenlijk nog niet helemaal: wie weet blijven we gewoon lekker hangen op Koh Lanta 🙂 Over een drietal weken vliegen we naar het zuiden. Nu net aangekomen in Kanchanaburi! Merci, merci, merci voor alle tips hier!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *