Deze 5 apps moeten mee op reis

Natuurlijk heb je apps als Google Maps en Airbnb al op je telefoon staan. Maar heb je ook aan deze apps gedacht?

REIS APPS 01 – TravelSpend

GRATIS & BETAALD  (wij gebruiken de GRATIS versie)
Dit is een app om gemakkelijk je budget bij te houden, en met makkelijk bedoelen we ook makkelijk. Hij werkt zeer intuïtief en je kan zowel plaatselijke valuta (als je cash betaald) als euro’s (als je via Airbnb betaald) door elkaar invoeren. Hij rekent alles in euro’s voor je uit.

De app ziet er mooi uit en hij verdeeld al je kosten overzichtelijk onder in accommodatie / restaurant / boodschappen / shoppen / activiteiten, enz. Zo zie je in één oogopslag waar je het meeste geld aan uitgeeft (bij ons is dat eten) en waar je dus eventueel op moet besparen om toch binnen je budget te blijven.

Ook houdt hij bij hoeveel je gemiddeld per land uitgeeft, hoeveel je gemiddeld per dag uitgeeft en hoeveel je er in totaal boven of in totaal onder zit.

Ik wil nogmaals benadrukken hoe makkelijk en intuïtief deze app werkt, hij onthoud ook wat je vorige keer als categorie had gekozen. Dus typ je: “Ho..” Dan maakt hij én je woord “hotel” af maar hij stopt ook meteen het juiste label “accommodatie” aan de uitgave. Dus je bent zo klaar.

TIP: Wij hebben even de betaalde versie gehad zodat we hem op 2 telefoons konden hebben, maar hebben dit teruggedraaid omdat we daardoor gingen overleggen: ‘Heb jij dat en dat al ingevoerd?’ ‘nee dacht dat jij dat zou doen’. Dus nu staat het alleen op mijn telefoon en ben ik chef invoer, en staat er niks dubbel in de app en hoeven we niet te overleggen.

REIS APPS 02 – Thuisdokter app

GRATIS
Wij zijn in deze 6 maanden 2 keer naar het ziekenhuis geweest en we zijn beide keren snel en goed geholpen. En als je koorts hebt of een ongeluk ga je natuurlijk meteen. Maar bij twijfel is deze app fantastisch! Zo had ik opeens witte pigment vlekken op mijn armen. En ik twijfelde, ik had geen zin om helemaal naar het ziekenhuis te gaan voor iets waar ik totaal geen last van had. Maar wat als het iets permanents was dat steeds erger wordt bij blootstelling aan de zon bijvoorbeeld? Nou voor DAT soort dingen dus: Thuisdokter App. Hij is van zilverenkruis maar gratis te gebruiken voor iedereen.

(Hoe het bij ons werkte: Ik vertelde wat mijn klachten waren (witte pigment vlekken op armen) en vroeg of ik snel moest handelen door naar ziekenhuis te gaan of dat het geen kwaad kon. Zij stelde vragen en vroeg foto’s. Ik gaf antwoord. Zij vroeg nog een paar vragen. Ik gaf antwoord. Zij overlegde met specialist. En toen kreeg ik het antwoord met links naar meer uitleg. (Lang verhaal kort: De pigmentvlekken die ik had zouden vanzelf weggaan, geweldig!)

REIS APPS 03 – xCurrency

GRATIS
Echt de beste, fijnste, handigste valuta omreken app die er is.
Waarom hij zo fijn is? Er zit geen reclame in de app en je kan tot 4 valuta’s tegelijk op je scherm hebben. En dit is handig als je bijvoorbeeld in Vietnam bent en ze zowel in Dollars als in Vietnamese dong aangeven, en jij in Euros denkt! Daarnaast kan je in elke valuta klikken en invullen en rekent hij realtime in de andere valutas uit. Dus je hoeft ook niet ‘om te wisselen’ als je dan je Euro’s in Vietnamese Dongs wil weten en dan juist weer je Vietnamese Dongs in Euro’s.

REIS APPS 04 – Babyfoon 3g

GRATIS / BETAALD (wij hebben de betaalde versie)
Als je deze app nog niet kent zal je hem waarschijnlijk wantrouwen, dat deed ik wel in ieder geval. Hoe kan een (goedkope) app nou net zo goed werken als de dure babyphones die gemaakt zijn om babyphone te zijn? Nou ik zal je zeggen, hij werkt zelfs beter dan de babyphones thuis! Hij is zo gevoelig zelfs dat wij de gevoeligheid moesten aanpassen omdat hij anders door de ventilator of door hun gedraai in de Deryan tentjes steeds aan gaat.

Als hij contact verliest door slechte wifi bijvoorbeeld, gaat er een soort alarm af. Je merkt het dus altijd. Hij maakt dan automatisch weer verbinding, dus je hoeft niet terug de kamer in te sluipen om de telefoons weer met elkaar te verbinden.

Hoor je niks en vertrouw je het niet? Dan kan je gemakkelijk vanaf de ‘parent unit’ een foto maken of live video starten. Zo kan je even naar je slapende kindje kijken en gerustgesteld worden (ook weer met verbazingwekkend goede nightview). En je kan ‘terug praten’, dan hoort je kindje jou via de luidspreker praten.

De app heet babyphone 3g maar werkt ook gewoon op wifi.

De app werkt zowel op smartphone, tablet als computers. Je hebt 1 apparaat nodig als “parent unit” en 1 apparaat als “baby unit”. Je hoeft de app maar 1x te betalen trouwens om hem op beide apparaten te kunnen gebruiken.

Deze app is ook handig op reis als je oudere kinderen hebt. Stel je 9 jarige ligt lekker te slapen, dan wil je het toch weten als hij of zij om welke reden dan ook wakker wordt en jij net 20 meter verderop een drankje aan het zwembad doet?

REIS APPS 05 – Skype

GRATIS / Tegoed kopen
Je hoeft Skype niet meer te gebruiken om met het thuisfront te videobellen, daar heb je nu Whatsapp voor. Skype gebruiken wij om makkelijk naar telefoonnummers in Nederland te bellen zoals naar (reis) verzekeringen  en de belastingdienst. Je koopt beltegoed en daarmee kan je dan heel goedkoop bellen naar telefoonnummers. Het hoeven dus geen Skype contacten te zijn. Extra voordeel is dat je je eigen nummer op kan geven als “uitgaand nummer” dus ze weten in Nederland helemaal niet dat ik met Skype bel, en zelfs als ze nummer herkenning hebben zien ze gewoon mijn Nederlandse telefoonnummer. Dit kan handig zijn als je niet wil dat de instantie weet dat je in het buitenland bent.

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *