Goedkoop kleding laten maken in Hoi An

Goedkoop kleding laten maken in Hoi an

Goedkoop kleding laten maken in Hoi An

Hoi An staat bekend om zijn oude binnenstad met prachtige authentieke gebouwen, de de kleurrijke lampionnen én de honderden kleermakers. De kleermakers in Hoi An maken voor ontzettend weinig geld, kleding op maat. Voor de prijs van een H&M jurkje heb je hier een jurk van precies de stof die jij wil, met de print die jij wil én perfect passend op jouw lichaam.

Wij hebben 3 kledingstukken laten maken en voor alles bij elkaar €30 betaald. En dat alles is ook nog binnen 1 dag klaar! Ongeloofelijk.

Goedkoop kleding op maat laten maken in Hoi An. Hoe pak je dat aan?

Stap 1 – Kiezen  wat je wil

Er zijn verschillende mogelijkheden:
1 Je neemt je favoriete kledingstuk mee en laat deze exact namaken.
2. Een plaatje van internet kiezen en dat na laten maken.
3. Je kiest iets uit de winkel van de kleermaker en laat dat namaken in jouw maat en in de door jou gekozen stof.

Stap 2 – Hoeveel wil je ervoor betalen

Bedenk van tevoren wat je er aan uit wil geven. Heb een max bedrag in je hoofd en ga daar onder zitten in de onderhandelingen. Ik wist van een vriendin in Nederland dat zij €10 had betaald om een simpel jurkje na te laten maken. Dus dat bedrag had ik in mijn hoofd.

Ik ging onderhandelen voor een simpele blouse en een simpel jurkje. Beide in katoen (linnen is ietsje duurder). Ik had in mijn hoofd dat ik er 20 euro voor wilde betalen. Toen ik haar vroeg hoe veel het zou kosten zei ze: 40 euro. Ik vertelde haar dat ik meer aan 17 euro dacht maar dat ik het wel begreep als dat niet kon. Direct ging het al naar 25 euro en uiteindelijk betaalde ik 23 euro. Om even aan te geven dat van 45 ze in één stap naar 25 gaan. Ik wilde niet moeilijk doen om 3 euro dus heb het daarbij gelaten, anders was dat ook nog wel gelukt.

>>>> Lees ook: Gratis pinnen & geld opnemen in Vietnam

Stap 3 – Maten opnemen en de juiste stof kiezen

Ze hebben honderden samples van stoffen, aan jou om de juiste kleur en het juiste materiaal te kiezen. Ook zullen ze al je maten op nemen en dan is het wachten tot de eerste ‘fitting round’. Ben je ‘s ochtends in de winkel geweest dan zal dat ’s avonds al zijn. Ben je er in de avond geweest dan de volgende ochtend.

Stap 4 – De pas ronde(s)

Het bloesje dat ze exact na gingen maken, hadden ze exact nagemaakt en was dus direct goed. Mijn jurkje en mijn dochter haar ‘playsuit’ die qua maten af moesten wijken van het origineel (maat groter laten maken), hadden beide meerdere pas rondes nodig. Maar gelukkig deden ze daar totaal niet moeilijk over en hoefde ik mij niet bezwaard te voelen en wilde ze zelfs de kleren af komen geven in het Hotel zodat wij niet nog een keer naar de winkel hoefde te komen.

>>>> Ga je op reis? Vergeet dan niet onze Top 10 travel hacks te lezen

Uiteindelijk hebben we 3 nieuwe kledingstukken waar we heel blij mee zijn. En het is helemaal geweldig dat je je favoriete kledingstuk dat niet meer te koop is gewoon hier na kan laten maken!  ”helaas” zijn wij al, en nog wel even op reis dus wij konden geen spullen uit Nederland meenemen om na te laten maken.

Waar goedkoop kleding laten maken in Hoi An?

Heel Hoi An zit vol met kleermakers, chique met bijna Nederlandse prijzen, en stoffige waarvan je niet geloofd dat er veel goeds uit zal komen. Waarom ik er niet één kan adviseren is omdat een winkel vaak de onderhandeling en communicatie met je doet, maar grote kans dat ze dan het maken van de kleding uitbesteden aan een andere kleermaker. Praat dus met mensen uit je hostel of hotel en vraag naar positieve ervaringen. Ga je zelf opzoek zoals wij? Dan ga je naar Le Loi street. Een mooie, lange straat, waar veel kleermakers zitten en waar je goed kan vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *