Onze 5 lievelings restaurants na een maand Hoi An

Laat ik beginnen met te zeggen dat er in Hoi An ontelbaar veel goede restaurants zijn. Van chique restaurants tot streetfood. En van fastfood tot healthy vegan restaurants en alles ertussenin is in Hoi An in overvloed te vinden.

Wij hebben bijna een maand in Hoi An “gewoond” en dit is onze top 5 restaurants.


01 Phi Banh Mi

‘Banh Mi’ zijn de bekende Vietnamese belegde broodjes. Je kan ze in heel Vietnam vinden en deze hier bij Phi Banh Mi zijn by far de lekkerste die wij in heel Vietnam hebben gehad! Het is een leuk klein restaurant waar je kan zitten voor ontbijt/lunch of waar je broodjes af kunt halen.

Ze worden gemaakt naar oud familie recept. Sommige van de sausjes die ze gebruiken laten ze wel maanden trekken voordat ze op je broodje worden gesmeerd! En dat proef je terug, heerlijke volle smaken. Ik mis de broodjes heel erg.

Uniek hier is dat de vegan en vegetarische Banh Mi geen ‘compromis’ zijn (zoals alleen iets weg laten zodat het vegan/vegetarisch wordt) maar echt eigen volledige in balans zijnde broodjes.

Keuken: Broodjes
Speciaal: De lekkerste Bahn Mi broodjes ooit. Ze hebben naast broodjes met vis en vlees ook zeer goede 100% vegan en vegetarische broodjes
Google maps: Phi Banh Mi, Hoi An, Vietnam

Restaurants Hoi An


02 XO Ice Cream

Deze zitten in dezelfde straat als Phi Banh Mi. Een vrouw die hier met haar zoontje, man en schoonmoeder in een huis woont en haar eigen ijs maakt. Vooral de fruitsmaken zijn overheerlijk.

Ik zou zó terug willen voor haar rum en rozijnen ijs! Nog nooit zo’n lekkere gehad. Ook de lemongrass & basil en de passievrucht zijn heeerlijk.

De “cream based” ijsjes zoals pindakaas en oreo zou ik niet perse hier eten. Nog steeds lekker, dat wel. Maar niet zo buitengewoon als de rest.

Keuken: ijs
Speciaal: Huisgemaakt ijs bij een echt Hoi An’s gezin
Google maps: XO Ice Cream


>>>> Lees ook: Goedkoop kleding laten maken in Hoi An


03 Joi Tra Que Gardens

Hoge kwaliteit eten en originele recepten. Bijkomend voordeel is de omgeving. Oase van rust en groen. uitkijken over het water. En voor je hier komt rijd je langs prachtige grote moestuinen.

Iets duurder dan de rest en kleine porties, maar meer dan waard. Vooral de Gnocchi en de eggplant dip waren heerlijk.

Keuken: Betaalbare high-end fusion keuken
Speciaal: Grote groene tuin, oase van rust. Kinderen kunnen lekker rond scharrelen
Google maps: Joi Tra Que Gardens

top 5 Restaurants Hoi An


04 Ba Dam Vegan Restaurant

Ondanks dat de Google Maps naam “vegetarian” zegt, is het een 100% vegan restaurant. Je kan van de kaart bestellen of bij het buffet aanwijzen wat je wil (ik zou van het buffet kiezen).

Probeer zeker de aubergine. De lekkerste aubergine die ik ooit op heb. Veel groente, altijd rijst en veel verschillende soorten tofu (allemaal heel anders van smaak, dus ik zou eerst 1 van allemaal proeven en dan later terug gaan om van het lekkerste extra op te scheppen) Belachelijk goedkoop, belachelijk gezond, en midden in old town!

Grappig is de tv die bij hun aan staat met 18 ondertitels tegelijkertijd
.

Keuken: Vietnamees, Vegan
Speciaal: Super goedkoop, 100% vegan
Google Maps: Ba Dam Vegetarian Restaurant


>>>> Ga je op reis? Vergeet dan niet onze Top 10 travel hacks te lezen


05 – Dingo Deli

Dit is een duurdere plek, maar de porties zijn over het algemeen groot. Daarnaast hebben ze een airco restaurant, buiten een overdekte zitplek met ventilators, een ‘cold room’ waar je ongestoord kunt werken op je computer en een speelruimte binnen & buiten voor de kinderen.

Je kan een broodje helemaal zelf aankleden, en ze hebben super lekkere friet. En voor hun Lemon Pound Cake alleen al wil ik terug!

Keuken: Westers
Speciaal: Fantastisch met kinderen. Airco in restaurant en een losse (gratis) airco werkplek voor Digital Nomads.
Google Maps: Dingo Deli


Heb jij nog eet-tips voor Hoi An? Deel ze dan hieronder zodat mensen die er heen reizen daar kunnen gaan eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *