Pai, Thailand met kinderen

Op 3 uur rijden van Chiang Mai ligt Pai. Pai is een dorp tussen de bergen van Noord Thailand. Het is er groen, heeft prachtige uitzichten en het is er heerlijk rustig. – Heel anders dan de grote stad Chiang Mai.

Pai heeft veel activiteiten rondom het dorpje en.. niet geheel onbelangrijk, een overvloed aan goede eet- en drinkplekken! Kortom, Pai is een heerlijke plek om even tot rust te komen en te genieten van de natuur, elkaar en het goede eten.

Pai is klein maar heeft een levendig uitgaansleven, het is dan ook al jaren een bekende plaats onder backpackers (zelf kwam ik hier voor het eerst toen ik 21 was). Maar Pai is ook voor gezinnen een geweldige plek. Er is genoeg te doen voor iedereen. Pai met kinderen is een hele leuke plek!

>>>>Lees ook: Chiang Mai met kinderen1 – Houten speeltuin

Er staat een prachtige houten speeltuin in Pai die de gemiddelde speeltuinen in Nederland doet verbleken. Vanaf 16:00 verzamelen hier veel (buitenlandse) gezinnen die in Pai wonen. Er is er dus een grote kans dat jouw kind hier andere kinderen ontmoet om mee te spelen.

Direct aan de speeltuin zitten ook meerdere eetplekken, zoals dit Mexicaanse restaurant. Je kan in dit gebied op loopafstand zowel lekker ontbijten, lunchen, goede koffie drinken als avondeten. Dus je kan deze plek dus goed combineren met spelen & wat eten of drinken.

Helaas was mijn telefoon kapot in Pai. De speeltuin heeft veel meer te bieden dan ik op de foto heb gezet. zo is er ook een kleine kabelbaan, 6 schommels in een cirkel etc.

Leeftijd – Speeltuin, dus tot ongeveer 11 jaar?
Kosten – Gratis
Google Maps – Tub P (Dit is een restaurantje recht voor de speeltuin, speeltuin zelf heeft geen Google Maps locatie)2 – Toast Office, Speelplek binnen

Vlakbij de houte speeltuin zit Toast Office. Dit is een restaurant/drink/werk-plek met een kleine overdekte buiten speelhoek voor kleine kinderen. En ook binnen zit een kleine speelplek. Dit is een fijn plekje voor als het regent of juist als het heel warm is (want airco!). Het eten is echter niet echt om over naar huis te schrijven.. Behalve de onion rings, die vonden wij wél verrassend lekker.

Leeftijd – Voor jonge kinderen, ik gok tot 6. Oudere kinderen kunnen er wel rustig tekenen/lezen etc
Kosten – Gratis (eten en drinken kopen)
Google Maps – Toast Office


>>>>> Ga je op reis? Vergeet dan niet onze Top 10 travel hacks te lezen3 – Pai Hotspring Spa resort

Pai staat bekent om de vele naturel hot springs. Deze natuurlijke warmwater baden (van wel 40 graden!) wilde ik wel eens meemaken. Maar voor de kinderen is dat water veel te heet. En omdat entree bij de hotsprings €9/300THB p.p. kost, vond ik het zonde om er maar kort naar toe te gaan en snel weer weg te moeten omdat de kinderen er niet kunnen zwemmen.

Maar we vonden een perfecte oplossing! Namelijk: Pai Hotspring Spa Resort. Hier betaal je maar €3/100 THB p.p. (onze jongen kinderen waren zelfs gratis) en dan kan je in 2 hotspring waterbaden, (40 graden, super leuk om eens mee te maken!) EN in 2 grote, normale zwembaden. Bij de normale zwembaden heb je ook een ondiep/overdekt stuk met schaduw.

Wij hadden een zwembad bij de plek waar wij sliepen maar toch was het hier heel fijn. Het normale zwembad is giga groot en heeft een prachtig uitzicht en er staan picknicktafels waar we lekker hebben geluncht. (Wij hadden ons eigen eten mee genomen want i.v.m. low season was het restaurant op het resort dicht). We hebben hier een heerlijke lange middag gehad.

Links: 40 graden hotspring bad Rechts: Het kleinere zwembad met schaduw Niet op de foto: Het grote zwembad met prachtig uitzicht

LeeftijdAlle leeftijden
Kosten – 100 THB (€3)/ Jonge kinderen gratis
Website – Pai Hotspring Spa Resort (hier staan betere zwembad foto’s op)
Google Maps – Pai hotspring Spa Resort4 – Santichon Village (Chinese Village)

Wij vonden dit geweldig! We zijn er 2x geweest en beide keren moesten we de kinderen einde van de middag wegslepen. Hoe kan ik het het best omschrijven? Het is een beetje een kitscherig nagemaakt Chinees dorp.

Je kan hier, net als op een ouderwetse kermis, activiteiten doen als pijl en boog schieten €1,50/50THB per 12 pijlen. Vissen voeren, hilarisch en ook een beetje zielig, de vissen gaan namelijk OP elkaar liggen om bij het voer te komen, nog nooit eerder zo gezien dit kost €0,30/10THB per goed gevuld zakje voer. Je kan ook een groot rondje op een paard rijden voor €1,50/50THB, mét cowboy hoed. Of op een supergave en een unieke draaimolen/schommel (€0,75/25THB).

Wat wij niet hebben gedaan maar wat je ook kunt doen is je verkleden als Chinese prins of prinses uit oude tijden. Hier mag je dan heel de dag in rondlopen (€3/100THB).

Maar het leukste vonden de kinderen het rondlopen en klimmen, vooral over het kitsch stukje van de ‘Chinese muur’. Met prachtig uitzicht! (Dit is gratis). Daarnaast is er dus behalve de veilige ren ruimte ook water is om steentjes in te plonzen en rotsen om op te klimmen! Zowel de volwassenen (mijn vriendin uit Nederland was erbij) als kinderen hadden hier veel plezier!

Links boven: BBgun schieten. Links onder: Uitzicht vanaf de ‘Chinese muur’. Rechts: Rondje pony rijden

LeeftijdAlle leeftijden
Kosten – Gratis / Wil je een activiteit doen, dan betaal je per activiteit
Google Maps – Santichon Village5 – Romance Another Story in Pai

Dit is een soort ‘Instagram farm’ met dieren, speelplekken, fotoplekken en een klein restaurant. Met erg goede koffie en heerlijke (maar dure) cheesecake.

Verspreid over het terrein zijn allemaal ‘instagrammable settings’ gemaakt, zoals een giga schommel, rozenboog etc.

Wij zijn hier twee keer geweest, en beide keren zijn we niet verder gekomen dan het cafeetje met een boom met normale schommel erin! De kinderen hadden alleen daar al genoeg te spelen. Dus terwijl wij koffie dronken en kletsten (wij waren daar met een ander Nederlands gezin) konden de kinderen lekker klimmen over de bankjes, spelen met het speelgoed en schommelen.

TIP: cafeetje is gratis, entree farm kost €1,50/50THB . Maar als je een koffie, sapje en/of taartje koopt dan krijg je een bon voor gratis entree naar de farm. Dus –> eerst koffie & dan de dieren is slimmer. Ps de cheescake is HEERLIJK

LeeftijdAlle leeftijden
Kosten – €1,50/50THB zonder consumptie OF 1 consumptie en entree gratis
Facebook – Romance another story in Pai
Google Maps – Romance anoter story in Pai


6 – BeachClub Pai @ Waterpark

Hier zijn we zelf niet geweest, want toen wij er waren (laagseizoen) was het net ‘in onderhoud’. Wel hebben we hier goede verhalen over gehoord!

Foto’s: Google Maps

Leeftijd – Alle leeftijden
Kosten – €3/100THB voor heel de dag!
Facebook – BeachClub Pai @ Waterpark
Google Maps – BeachClub Pai @ Waterpark7 – Mo Paeng Waterfall, Waterval met natuurlijke glijbaan

Mo Paeng Waterfall Deze ligt in het verlengde van het Chinese dorp. Wat deze waterval zo leuk maakt is dat het een natuurlijke glijbaan heeft! dus je kan zo van de rots af glijden in het ‘zwembadje’ eronder. De thaise kindjes doen dit zelfs staand!

Foto’s zijn van Google Maps. (telefoon was kapot)


8 – Beekje naast Earth Tone

Dit is geen officiële activiteit. Maar als jouw kinderen net als de mijne graag met water spelen, dan is dit de perfecte plek om grote bladeren als boten een stroompje af te laten varen en met stokken en stenen te spelen.

Bij Earth Tone kan je heerlijk eten, goede prijs, grote porties & gezond. En recht naast waar je zit stroomt een belachelijk helder, schoon en ondiep meertje. Het lijkt op een natuurcamping in Frankrijk o.i.d.!

(Door kapotte telefoon helaas geen foto’s van)


>>>>Lees ook: 10 cadeautips voor kinderen die graag reizen

Zoals je ziet is Pai een leuke plek om met kinderen heen te gaan. Er is genoeg met ze te beleven! Ben jij in Pai geweest en heb je nog meer tips? Plaats ze hieronder dan neem ik ze mee in de lijst en helpen we andere ouders die met kinderen naar Pai gaan.

4 Comments

  1. We zitten momenteel op het terras bij Love Strawberry. Onze jongens amuseren zich met konijntjes kijken, klimmen op reuzegrote aardbeien en bruggetjes… en spelen met hun autootjes terwijl wij genieten van onze fruitshake. Ligt op 600 m van Pai Canyon, dus gecombineerd weer leuk voor een paar uurtjes familie entertainment!

    1. oh als je dat zo omschrijft mis ik Pai enorm. Zo fijn de sfeer daar! Echt een heerlijke plek met kindjes he? Wij vonden Pai Canyon ook heel leuk! zo apart om dat daar opeens te vinden. Hele leuke tips zo gecombineerd voor een dagje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *