Welke reisverzekering voor wereldreis?

Voor vertrek heb ik veel tijd gestopt in het onderzoeken van de verschillende reisverzekeringen om de beste doorlopende reisverzekering voor onze lange wereldreis te vinden. Ik heb zelfs alle polissen gelezen én gebeld met de verzekeraars om onduidelijkheden opgeklaard te krijgen. Na mijn onderzoek kwam er eigenlijk maar eentje uit die met kop en schouder boven de andere uit stak. Zowel qua prijs maar ook qua unieke vergoedingen. Welke reisverzekering is dit? Centraal Beheer Achmea’s doorlopende reisverzekering met werelddekking. Zowel voor lange als korte verre reizen!

PS. Deze informatie is allemaal persoonlijk & zelf uitgezocht niet gesponsord whatsoever. En de hack ik onderaan noem is door mijn eigen research gevonden en nu hier met jullie gedeeld! Hard-research-work pays off : )

welke reisverzekering voor wereldreis
Ons eerste ziekenhuisbezoek was in India met onze jongste, ze had een “zondagmiddag armpje” (=elleboog uit de kom).


Wat maakt de
Centraal Beheer doorlopende reisverzekering zo uniek voor onze wereldreis?

  • Het is een van de weinige reisverzekeringen waarbij je kan kiezen om 365 reisdagen te verzekeren (heel het jaar dus). Bij andere kan je wel “een jaar verzekeren” maar mag je daarvan maar max 60, 90 of 180 dagen aan het reizen zijn
  • Ze zijn überhaupt al een van de goedkoopste. Én dan maakt het ook niet uit of je 1 of 4 kinderen hebt, allemaal vergoed voor dezelfde prijs. Zelfs de uitwonende kinderen!
  • Je kan voor een kleine meer prijs instellen op geen eigen risico. En ik zou dit zeker doen! Want als je lang reist gaan dingen gegarandeerd kapot of raken ze kwijt. En aangezien je schade binnen 2 weken moet melden zul je tijdens je wereldreis waarschijnlijk meerdere schades melden.
  • En dit vonden wij de ALLER belangrijkste: Je mag heen en terugvliegen als er iets ergs gebeurt met een geliefde. “Een persoon om wie verzekerde erg veel geeft overlijdt, wordt ernstig ziek of krijgt een ernstig ongeluk.” (= gekopieerd uit de polis). Dit hebben wij bij geen enkele andere verzekering gevonden. Bij andere is het altijd alleen “directe familie tot 2e graad” (o.i.d.). Ik vond het ontzettend belangrijk dat ik ook voor mijn goede vrienden (dan wel mijn ‘gekozen familie’) heen en terug zou mogen vliegen bij iets ernstigs. *knock on wood*
  • Niet geheel onbelangrijk: Ze hebben erg goede service. Ik heb er al een paar keer gebruik van moeten maken en elke keer ben ik zo goed en snel geholpen dat ik dacht: dit kan toch niet zó makkelijk zijn? En handig ook met het tijdsverschil is dat zij 24h service via WhatsApp bieden.

Vergeet niet te checken of je ook een aansprakelijkheid verzekering (vroeger WA) hebt voor iedereen die mee op reis gaat. Deze verzekering verzekerd schade als: kinderen die met hun nagels op 3 leren banken in een hotel lobby tekenen (Yup, this really happend). Deze hebben wij ook bij Centraal Beheer omdat dit de goedkoopste was voor ons 4e samen (2Volw+2Kids). Waarschijnlijk heb je er al een, maar check even of deze wel op werelddekking staat!Ga je een heel kalender-jaar op reis? (Zoals wij, wij zijn heel 2019 weg) Dan heb ik een hack waarmee je €550,- euro op een jaar bespaard!:

Wij hebben dus onze reisverzekering met werelddekking bij Centraal Beheer, maar wij hebben wel onze: “Medische kosten op reis” UIT staan.
Waarom?
Omdat wij onze medische kosten hebben verzekerd bij een 2e doorlopende reisverzekering. Namelijk die van FBTO.
Huh? Leg uit!
Bij FBTO hebben ze namelijk de volgende unieke dekking: Heeft u voor de zorgverzekering of andere verzekering een eigen risico? En moet u dus een deel van de kosten zelf betalen? Dan betalen wij dat deel. (= gekopieerd uit de polis) Hierdoor konden wij de goedkoopste zorgverzekering nemen die er is en daar ook nog de eigen risico zo hoog mogelijk zetten waardoor het nog goedkoper wordt. Want mocht er iets gebeuren hier op reis, dan hebben wij niet te maken met een eigen risico omdat dat dus wordt verzekerd door FBTO. Hierdoor besparen wij €550 op een jaar! Gratis reisverzekeringen dus;)

Dit is precies hoe wij persoonlijk zijn verzekerd (gezin van 4).
Zo heb je annulering bij een lange / wereldreis vaak niet nodig (neem deze los als kortlopende vanaf dat je vliegticket hebt geboekt tm wanneer je vlucht plaats vind.) De rest van je reis zal waarschijnlijk niet onder je annulering vallen maar onder je personenhulp op reis module. Hier attendeerde de medewerker mij op tijdens telefonische hulp! Scheelde onverwachts ruim 70 euro.Samenvatting beste reisverzekering voor een wereldreis:

Ga je niet een heel kalender-jaar reizen? Dan =
1 – Centraal Beheer Achmea. (Een van de goedkoopste, eigen risico is uit te zetten en je mag heen en terug vliegen als er iets met een dierbare gebeurt.)
2 – Zorg dat je aansprakelijkheidsverzekering op werelddekking staat en dat alle gezinsleden vergoed worden.
3 – Een zorgverzekering met dekking naar wens.

Ga je een heel kalender jaar reizen? Dan =

1 – Centraal Beheer Achmea doorlopende reisverzekering + alles aanzetten wat je nodig hebt. Maar zet: – Medische kosten op reis uit.
2 – FBTO doorlopende reisverzekering + werelddekking + ziektekosten + lang op reis aanzetten (verder kan je alle extra’s uitzetten want dat wordt gedekt door je verzekering bij Centraal Beheer).
3 – Zorg dat je aansprakelijkheidsverzekering op werelddekking staat en dat alle gezinsleden vergoed worden.
4 – Goedkoopste zorgverzekering met eigen risico op maximaal (hierdoor bespaar je €550 euro).


Ik hoop dat je iets aan mijn blogpost over welke reisverzekering voor wereldreis hebt gehad. Succes met het regelen van de saaiheid die verzekeringen het en veel plezier op reis!


Ook leuk om te lezen als je lang op reis gaat:
>>>>> Nog meer hacks: Onze Top 10 travel hacks
>>>> Nog een groot geld bespaar tip: Gratis pinnen & geld opnemen in het buitenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *